Tarihçe ve Tanıtım

TARİHÇE VE TANITIM

Sakarya Üniversitesi Maliye bölümü 1992 yılında kurulmuştur. Bölümümüz ilk lisans öğrencilerini 2002-2003 eğitim öğretim yılında alarak faaliyete geçmiştir. Bölümümüz 2003-2004 öğretim yılında yüksek lisans öğretimine başlamıştır. Bölüm programımızda sadece maliye dersleri değil, İktisat, İşletme, Hukuk, Kamu yönetimi alanındaki dersler de yer almaktadır. Bölümümüzde halen; üçü Maliye , ikisi Çalışma Ekonomisi, biri Hukuk, biri Uluslararası ilişkiler, ikisi İşletme, ikisi Kamu Yönetimi, beşi İktisat alanındaki dersleri yürütmek üzere 15 PROFESÖR, biri Finansal Ekonometri, biri Yönetim Bilişim Sistemleri, ikisi Çalışma Ekonomisi, ikisi İşletme, üçü İktisat, üçü Maliye dördü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanındaki dersleri yürütmek üzere 16 DOÇENT, biri Çalışma Ekonomisi, biri Finansal Ekonometri, ikisi İktisat, ikisi Uluslararası ilişkiler, üçü Maliye, dördü İşletme, altısı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü alanındaki dersleri yürütmek üzere 19 DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ  hizmet vermektedir.