Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından

Değerli öğrencilerimiz,

Maliye bölümü, Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde yükseköğretim imkânı sunan akademik bir birimdir. 1992 yılında kurulan bölümümüz, ilk lisans öğrencilerini 2002-2003 eğitim öğretim yılında alarak, akademi faaliyetlerine başlamıştır. Maliye bölüm programımızda, maliye derslerinin yanı sıra Hukuk, İktisat, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilim, İşletme ve Ekonometri gibi farklı alanlardaki dersler okutulmaktadır. Bölümümüz dinamik akademik kadrosu ve sahip olduğu gelenekleri ile günümüzde önemli bir eğitim birimi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bölümümüzde,  Mali Hukuk, Maliye Teorisi, Mali İktisat ile Bütçe ve Mali Planlama adı altında dört anabilim dalı bulunmaktadır. Lisans öğretimi ile birlikte 4 farklı lisansüstü programın sürdürüldüğü bölümümüzde,  Maliye Yüksek Lisans (Tezli), Mali Hukuk Yüksek Lisans (Tezli II. öğretim), Maliye Tezsiz Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans ve Maliye Doktora programı bulunmaktadır.

Bölümümüz kendi derslerini, 4 profesör, 3 doçent, 4 öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi doktor ve 4 araştırma görevlisi ile yürütürken, programımızda yer alan farklı bölümlere ilişkin derslerin yürütülmesinde, kendi alanlarında uzman 12 profesör, 10 doçent ve 5 doktor öğretim üyesi görev almaktadır.

Değerli öğrencilerimiz, bölümümüz kadrosunda yer alan akademik yetkinliklerini kanıtlamış, öğretim üyelerinden alacağınız eğitim sizleri rakiplerinizin önüne geçirecektir. Maliye bölümünde, 4 yıllık süreçte alacağınız eğitim sonunda; Kamu Maliyesi, Kamu Ekonomisi, Vergi Hukuku, Türk Vergi Sistemi ve Bütçe gibi alanlarda yetkinlik kazanarak kariyer planlamalarınızda önemli bir adım atmış olacaksınız. Maliye bölümü derslerinin yanı sıra iktisat, işletme ve hukuk alanında alacağınız dersler sizleri daha kalifiye hale getirecektir. Bu avantajınız gerek kamu kurum sınavlarında, gerek özel sektörde, gerekse de akademik kariyerinizde sizleri birkaç adım öne çıkaracaktır.

Doğa harikası bir kampüs, öğrenci odaklı bölüm toplulukları ve geniş kütüphane imkânlarına sahip Sakarya Üniversitesi ve Maliye bölümü ailesinin bir üyesi olmanız bizler için de sevinç verici bir durum olacaktır. Değerli öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız, sizlerle iletişim halinde olmayı oldukça önemsiyoruz. Sorunlarınızı, sorularınızı, taleplerinizi ve eleştirilerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Gerek eğitim öğretim süresince, gerek mezuniyet sonrası sürekli sizlerle olacağımızı belirterek hepinize başarılar dilerim.